Home Clang Extensies

Extensies

Clang beschikt over diverse handige extensies die je als aanvulling kunt inzetten om nog meer met je e-mailmarketing te bereiken.

Met behulp van een activiteitenexport kun je externe systemen voeden met informatie die plaatsvindt in een e-mail. Periodiek worden twee bestanden op een SFTP-server geplaatst: een broadcast-bestand met daarin alle informatie over de verzendingen die plaatsgevonden hebben en een activity-bestand met daarin alle activiteiten die klanten daarin hebben vertoond.

Veel systemen, zoals de website of een boekingssysteem, bieden de mogelijkheid om een e-mail te versturen. Het afleveren van deze e-mail en de meetbaarheid heeft daarbij geen prioriteit. Met als gevolg dat dergelijke e-mails slecht of niet worden afgeleverd. De SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) zorgt ervoor dat de e-mails netjes worden afgeleverd en biedt inzicht in de statistieken van deze e-mails.

Met de module Copy Datamodel is het mogelijk om je datamodel van de ene brand over te zetten naar een andere brand.

Met deze module kun je iDEAL-betalingen afhandelen in een Clang-formulier of page.

Een SFTP-locatie is een locatie om bestanden veilig op te slaan. Clang beschikt over een eigen SFTP-locatie. Bestanden die hier worden opgeslagen, kunnen automatisch gekoppeld worden aan Clang. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen die op een bepaalde plek in een e-mail moeten komen of een gepersonaliseerde bijlage.

Deze module verstuurt een letterlijke kopie van een e-mail naar een SFTP-locatie.

De Codelijst extensie bestaat uit een campagne-object en een managementfunctie in Clang. Hierin kunnen CSV-lijsten met codes worden geïmporteerd, bijvoorbeeld kortingscodes voor de webshop. Door middel van een campagne-object kunnen de codes aan klanten worden uitgedeeld en in Clang in het het record van die klant worden opgeslagen.

Verhoog je CTO, conversie en omzet met een countdown timer in je e‑mail. Door af te tellen naar het uur 0 geef je aan hoe tijdelijk de aanbieding is. Je creëert een schaarste waar klanten zeer gevoelig voor zijn. Met onze countdown timer in Clang ben je niet meer afhankelijk van een derde partij.

Met deze extensie kun je PDF-bijlages toevoegen aan je e-mails. De bijlages worden vanaf de FTP toegevoegd aan je e-mail.

Er zijn twee soorten sms-modules beschikbaar: inbound en outbound. Met outbound kun je zelf een sms-bericht versturen, maar kan de ontvanger niets terugsturen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor reminders. Inbound sms is om interactie uit te lokken. Iemand kan dan sms’en naar een shortcode. Op basis van één of meerdere keywords wordt het bericht aan jouw brand of campagne gekoppeld en kun je deze gegevens binnen een Clang-campagne verwerken.

Met de barcodemodule van Clang is het mogelijk om EAN13 of code128 barcodes toe te voegen aan je e-mail. Op basis van deze barcode kan in je kassasysteem gecontroleerd worden welke klanten de actie verzilverd hebben.

Met de module Copy Content is het mogelijk om je campagne of e-mailcontent gebaseerd op een template binnen een brand over te zetten naar andere brands.

Met behulp van de CSV-trigger kun je selecties die gemaakt worden, op basis van externe data uit een DMP, CRM of CMS geautomatiseerd opvolgen met een Clang-campagne. Met een CSV-trigger gaat dit vele malen sneller dan via de SOAP API.

Met de extensie RSS-feed import ben je in staat om realtime externe data op te halen ten behoeve van dagaanbiedingen, maar ook het laatste nieuws op een bepaald onderwerp. Voor het inladen van externe content heeft Clang twee flexibele oplossingen.

Data ontvangen van een extern systeem en deze koppelen met Clang, alsof het een import is? Dat kan met de Webhook Receiver van Clang. Je kunt je eigen endpoints en API-structuur aanmaken en alle data realtime naar Clang versturen. Met de Webhook Receiver kun je een campagne starten nadat de data is binnengekomen voor een orderbevestiging of verlaten winkelwagen.

Scroll omhoog