Interactie in je e-mail

Geschreven door Femke van Zelst

Het liefst laat je zo veel mogelijk content zien in je mail, maar je weet dat je je mail beter zo kort mogelijk kunt houden. Wat doe je dan? Je kunt bijvoorbeeld een Image Gallery aan je mail toevoegen! Een interactief element zoals een Image Gallery verrast de ontvanger en trekt daarom de aandacht. Ook lokt het interactiviteit uit en laat dat nou net zijn wat je graag wilt.

Interactie in e-mail kan zijn het klikken op een link, beantwoorden of doorsturen. Als e-mailmarketeer ben je voornamelijk gericht op de click through. Een klik in je mail brengt de ontvanger naar de landingspagina waar hij je product beter kan bekijken. Met interactieve elementen in je e-mail, zoals de Image Gallery, kan dit in de mail zelf.

Trek de aandacht

Bewegend beeld is ideaal om de aandacht van je ontvanger te trekken. Het ziet er aantrekkelijk uit en omdat het nog niet de standaard is, verrast het de ontvanger. Daarnaast is de Image Gallery ook nog eens gebruiksvriendelijk omdat je de ontvanger de mogelijkheid biedt om in de e-mail het product vanuit meerdere kanten te bekijken.

Meer content in dezelfde mail

Met een Image Gallery laat je meer zien. Dit element biedt je de mogelijkheid om een product van meerdere kanten te laten zien óf meerdere producten in een keer te laten zien. Op die manier kun je dus meer content kwijt in dezelfde mail.

Meer kliks

Dat je e-mail er mooier uitziet is leuk, maar waar het uiteindelijk om draait is: kliks! Voor Greetz hebben wij een template gebouwd met interactieve elementen waaronder de Image Gallery en wat blijkt? De click through rate en conversie zijn gestegen. Wil je meer weten over de resultaten van interactieve elementen in de e-mailtemplate van Greetz? Download dan onze case.

Ondersteuning in e-mailclients

Helaas wordt interactiviteit nog niet in alle e-mailclients ondersteund. Onze Image Gallery wordt momenteel ondersteund in:

  • Apple Mail
  • iOS
  • Android Mail
  • Outlook for Mac

De meningen van de experts

Wat vinden de experts ervan? Tijdens Litmus Live 2018 in Londen was interactiviteit in e-mail een veel besproken onderwerp en werd er zelf een Interactivity Debate gehouden. Lees hier het samenvattende blog.

Dit wil jij toch ook?

Gaaf toch die interactieve elementen in e-mail? Wil je ook een interactief element in je e-mail zoals een Image Gallery? Dat kan! Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Geen blog meer missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met het Privacy Statement van e-Village en kunnen je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Je kunt je hiervoor op elk moment afmelden.

Bekend van: