Clang E-mail Gateway

Toepassing

Veel systemen, zoals de website of een boekingssysteem, bieden als additionele dienst de mogelijkheid om een e-mail te versturen. Het afleveren van deze e-mail en de meetbaarheid heeft daarbij geen prioriteit. Met als gevolg dat bedrijfskritische e-mails slecht of niet worden afgeleverd en dat de marketeer in het duister tast over de resultaten van deze verzendingen.

Het koppelen via een API, voor het versturen van deze e-mails, is niet altijd mogelijk of een kostbare investering. Dit probleem is verleden tijd met de Clang SMTP gateway.

Wat is SMTP?

SMTP is een relatief simpel protocol wat staat voor Simple Mail Transfer Protocol. SMTP is de (oude) standaard voor het versturen van e-mails over het internet.

Hoe werkt het?

De gepersonaliseerde e-mail wordt volledig gegenereerd door het externe systeem, bijvoorbeeld de website. De website stuurt deze e-mail over het SMTP protocol naar de Clang SMTP gateway.

De SMTP gateway importeert het klantrecord op basis van het aan-adres in de e-mail en voegt de techniek toe om statistieken te verzamelen. Tot slot wordt de e-mail via het Clang platform verstuurd naar de klant.

Wat is er nodig?

Het systeem dat je wilt koppelen moet e-mails kunnen versturen via het SMTP protocol. Daarbij moeten de volgende gegevens ingesteld kunnen worden:

  • Locatie van de SMTP server
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Deze gegevens worden bij aansluiting verstrekt door e-Village en kunnen vaak door de systeembeheerder of applicatiebeheerder worden ingesteld in het externe systeem.

De Clang SMTP gateway wordt gekoppeld aan een brand binnen je Clang omgeving.

Voordelen

  • E-mails afleveren in de inbox van de klant
  • Beschermt je domein tegen een slechte reputatie door transactionele e-mails te versturen via Clang, hierdoor worden ook je nieuwsbrieven beter afgeleverd
  • E-mails worden minder als spam gemarkeerd
  • Instellen op basis van internationale standaarden, snel en goedkoop te implementeren
  • Meten is weten
mg-8143-1.jpg

Meer weten over Clang?

Neem contact op met Steffen Kemme (Support Engineer) via:

Terug