Modules

Clang beschikt over diverse handige modules die je als aanvulling kunt inzetten om nog meer met je e-mailmarketing te bereiken.

Alle modules op een rijtje

Met behulp van een activiteitenexport kun je externe systemen voeden met informatie over de activiteiten die plaatsvinden in een e‑mail, zoals opens en kliks. Periodiek worden twee bestanden op een SFTP-server geplaatst: een broadcast-bestand met daarin alle informatie over de verzendingen die plaatsgevonden hebben en een activity-bestand met daarin alle activiteiten die klanten daarin hebben vertoond.

Deze module verstuurt een letterlijke kopie van een e-mail naar een SFTP-locatie.

Met de barcodemodule van Clang is het mogelijk om EAN13 of code128 barcodes toe te voegen aan je e-mail. Op basis van deze barcode kan in je kassasysteem gecontroleerd worden welke klanten de actie verzilverd hebben.

Veel systemen, zoals de website of een boekingssysteem, bieden de mogelijkheid om een e-mail te versturen. Het afleveren van deze e‑mail en de meetbaarheid heeft daarbij geen prioriteit. Met als gevolg dat dergelijke e-mails slecht of niet worden afgeleverd. De SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) zorgt ervoor dat de e-mails netjes worden afgeleverd en biedt inzicht in de statistieken van deze e‑mails.

De Codelijst module bestaat uit een campagne-object en een managementfunctie in Clang. Hierin kunnen CSV-lijsten met codes worden geïmporteerd, bijvoorbeeld kortingscodes voor de webshop. Door middel van een campagne-object kunnen de codes aan klanten worden uitgedeeld en in Clang in het record van die klant worden opgeslagen.

Met de module Copy Content is het mogelijk om je campagne of e-mailcontent gebaseerd op een template binnen een brand over te zetten naar andere brands.

Met de module Copy Datamodel is het mogelijk om je datamodel van de ene brand over te zetten naar een andere brand.

Verhoog je CTO, conversie en omzet met een countdown timer in je e‑mail. Door af te tellen naar het uur 0 geef je aan hoe tijdelijk de aanbieding is. Je creëert een schaarste waar klanten zeer gevoelig voor zijn. Met onze countdown timer in Clang ben je niet meer afhankelijk van een derde partij.

Met behulp van de CSV-trigger kun je selecties die gemaakt worden, op basis van externe data uit een DMP, CRM of CMS, geautomatiseerd opvolgen met een Clang-campagne. Met een CSV-trigger gaat dit vele malen sneller dan via de SOAP API.

Met de datamodel campagne-objecten kun je op basis van opgeslagen data in Clang, geautomatiseerde en gepersonaliseerde campagnes inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een reviewcampagne na aankoop van een specifiek product.

Op basis van content in Clang kan deze module een gepersonaliseerd PDF-bestand genereren en deze vervolgens als bijlage toevoegen aan een mail die wordt verstuurd vanuit Clang.

Wil je inactieve klanten reactiveren of actieve klanten identificeren? Met deze module kun je de datum van de laatste activiteit vastleggen. Er worden nieuwe klantoptievelden aangemaakt waarin de datum van de laatste verzending, open, click, conversie, bounce en de bouncereden wordt opgeslagen.

Met deze module kun je PDF-bijlages toevoegen aan je e-mails. De bijlages worden vanaf de FTP toegevoegd aan je e-mail.

De module postcodecheck zorgt ervoor dat, op basis van de combinatie postcode en huisnummer, de straat een woonplaats automatisch worden toegevoegd. Op die manier zijn je online formulieren klantvriendelijker, wat vervolgens je conversie ten goede komt. Daarnaast houd je ook je database schoon omdat foutieve postcodes direct worden herkend.

Een Public FTP kun je inzetten voor het hosten van afbeeldingen, CSS-files of andere bestanden die je publiekelijk nodig hebt. e-Village biedt een eigen FTP aan voor een naadloze integratie met Clang. Afbeeldingen op de FTP kun je gebruiken in e-mails en templates. De FTP is rechtstreeks benaderbaar vanuit de Clang Filemanager.

Met Push Notifications bereik je de klant die jouw app heeft gedownload via een pushmelding. Clang kan optimaal communiceren met jouw app. Door middel van een interactieve feedbackloop wordt appgedrag real time teruggeschoten naar Clang. Zo verzamel jij dus al je relevante klantgedragdata in één overzicht. Push Notifications is als module beschikbaar in de Clang Store en kun je dus zelf in en uit kunt schakelen. Nadat je Push Notifications hebt geactiveerd, implementeer je SDK in je app, zodat de app met Clang praat. In je campagne selecteer je de target groep en de devices. Je verstuurt het pushbericht via een campagnetrigger.

Met de module RSS-feed import ben je in staat om realtime externe data op te halen ten behoeve van dagaanbiedingen, maar ook het laatste nieuws op een bepaald onderwerp. Voor het inladen van externe content heeft Clang twee flexibele oplossingen.

Een SFTP-locatie is een locatie om bestanden veilig op te slaan. Clang beschikt over een eigen SFTP-locatie. Bestanden die hier worden opgeslagen, kunnen automatisch gekoppeld worden aan Clang. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde bijlage.

Smart Run is een vorm van A/B-testing waarbij je verschillende mailings naar een kleine badge verstuurt. Na verloop van een (vooraf) bepaalde tijd, controleert Clang welke mailing variant het beste heeft gescoord. Deze winnende variant wordt vervolgens naar de rest van de geadresseerden gestuurd.

In samenwerking met onze partner Spryng zijn er twee soorten sms-modules beschikbaar in Clang: inbound en outbound. Met outbound kun je zelf een sms-bericht versturen, maar kan de ontvanger niets terugsturen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor reminders. Inbound sms is om interactie uit te lokken. Iemand kan dan sms’en naar een shortcode. Op basis van één of meerdere keywords wordt het bericht aan jouw brand of campagne gekoppeld en kun je deze gegevens binnen een Clang-campagne verwerken.

Data ontvangen van een extern systeem en deze koppelen met Clang, alsof het een import is? Dat kan met de Webhook Receiver van Clang: onze eigen REST API. Je kunt je eigen endpoints en API-structuur aanmaken en alle data realtime naar Clang versturen. Met de Webhook Receiver kun je een campagne starten nadat de data is binnengekomen voor een orderbevestiging of verlaten winkelwagen.

Andere module nodig?

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bekend van: