Video in e-mail?

Wat betekent dit voor video in e-mail?

Ook mijn verwachtingen waren hoog, maar helaas hebben we moeten concluderen dat de engine achter Outlook 2013 nog steeds Word is. En dit heeft als gevolg dat video in e-mail ook in Outlook 2013 niet wordt ondersteund. Outlook.com daarentegen ziet er dan wel heel anders uit dan Hotmail, de engine is nagenoeg hetzelfde. En dat is goed nieuws voor een ieder die met video in e-mail wil experimenteren. Video in e-mail is namelijk ook mogelijk in Outlook.com! Wel moet je rekening houden met verschillende type browsers als er een e-mail met video in Outlook.com terecht komt.

Outlook.com in verschillende browsers*

In Internet Explorer 9 kan een video in e-mail worden afgespeeld door gebruik te maken van de controls. In Firefox en Chrome kan een video worden afgespeeld, maar dit moet via de rechtermuisknop worden gedaan. In Safari werkt het helemaal niet en wordt alleen het eerste frame getoond. Echt vlekkeloos werkt video in e-mail in Outlook.com dus (nog) niet.

En de rest?

Video in e-mail werkt ook niet in e-mailclients als Yahoo, AOL en Gmail. Maar op de standaard e-mailclients van Android en Windows Phone lijkt het wel te werken. Ook in de standaard e-mailclients van iPads en iPhones, Outlook 2011 (voor Mac), en de verschillende versies van Apple mail kunnen video's worden afgespeeld in een e-mail.

*Tests zijn uitgevoerd in Safari 5.0.2, Google Chrome Versie 23.0.1271.64 m, Internet Explorer 9 (in versie 8 en lager wordt de video-tag niet ondersteund) en Mozilla Firefox 15.0.1.

Wat kun je wel doen?

Voor de e-mailclients waar het niet werkt kan evengoed wel op een nette manier een alternatief worden geboden. Binnen de video-tag in de HTML kun je namelijk een afbeelding plaatsen. Deze afbeelding zou kun je opmaken met een afspeelknop, zodat mensen weten dat het om een video gaat. Wanneer de video-tag niet wordt ondersteund in een e-mailclient, wordt de afbeelding getoond. Om deze afbeelding heen kun je dan een link plaatsen die verwijst naar bijvoorbeeld een Youtube filmpje. Je kunt de code snel zelf genereren door gebruik te maken van deze tool.

Is er dan eigenlijk iets veranderd?

Je zou kunnen denken dat op het gebied van video in e-mail in vergelijking met vorig jaar weinig is veranderd. Qua ondersteuning van de techniek klopt dat misschien wel, maar er is wel een andere verandering gaande op dit moment. Cijfers tonen namelijk aan dat steeds meer e-mails op een smartphone of tablet worden geopend. En laten deze apparaten nou net heel populair zijn en video in e-mail ondersteunen…

Mochten er in de toekomst nog belangrijke veranderingen plaatsvinden op het gebied van video in e-mail, dan laat ik het je natuurlijk direct weten!

Vragen? Volg de discussie via LinkedIn binnen de groep "E-mailmarketing Nederland" of reageer via onderstaand formulier.Ja, natuurlijk wil ik dit artikel delen:
Reageer op dit artikel


Best bekeken blogs


Vraag aan e-Village?

Wist je dat...

Wist je dat...

...e-Village een deliverability ratio (afleverpercentage) heeft van 99,72%?

Meer weetjes? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte