Unroll.me: waarom jij je nieuwsbrieflezer kwijtraakt

Geschreven door Team e-Village

Een overvolle inbox, wie kent het niet? Gevolg: afmeldingen. De nachtmerrie van elke (e-mail)marketeer. Gratis diensten zoals Unroll.me, Throttle en Unsubscribr spelen slim in op de ‘e-mailmoeheid’ van abonnees. Dit soort diensten nemen je inbox over en maken het makkelijker om je uit te schrijven voor nieuwsbrieven en reclame e-mails. Sterker nog dat is de basis van deze diensten.

Hoe werkt Unroll.me?

Unroll.me is een gratis service, waarmee nieuwsbriefontvangers van aanmeldingen op mailinglijsten af kunnen komen. Unroll.me heeft toegang tot de inbox nodig om alle e-mails te kunnen scannen. Na het scannen ontvangt men een complete lijst met alle nieuwsbrieven en reclame e-mails. Vervolgens kan aangegeven worden welke nieuwsbrieven en reclame e-mails men wel en niet meer wilt ontvangen.

Add to rollup Unroll.me
Figuur 1: Unroll.me

Roll-up

Het is tevens bij Unroll.me mogelijk om aan te geven welke nieuwsbrieven in een Roll-upverzameling moeten komen. Deze nieuwsbrieven komen niet meer in de inbox, maar in een overzicht. De Roll-up is een verzameling van e-mails waar men eigenlijk niet helemaal van af wilt. Handig toch? Dat is zeker waar, maar niet voor (e-mail)marketeers! Dit heeft namelijk invloed op je respons en open ratio’s. De Roll-up toont alleen een klein screenshot van jouw nieuwsbrief. De ESP (E-mail Service Provider) berekent de screenshot, door middel van de trackingpixel, als een ‘open’. De hele inhoud van de e-mail wordt namelijk geladen: tekst, afbeeldingen en dus ook de trackingpixel.

Roll-up Unroll.me
Figuur 2: Roll-up

Voorkom e-mailafmeldingen

Maar wat drijft abonnees om zich af te melden voor een nieuwsbrief of reclame e-mail? Beter nog, hoe voorkom je afmeldingen? Hieronder geven wij je een aantal handige tips om het aantal afmeldingen te beperken.

  • Zorg voor een (dubbele) opt-in met e-mailverificatie.
  • Geef de verzendfrequentie aan van je e-mail.
  • Zorg voor relevante en passende content.
  • Probeer de SPAM-box te vermijden.
  • Zorg voor een goed afmeldproces.
  • Voeg een optie toe om je periodiek of tijdelijk af te melden.
  • Raad diensten zoals Unroll.me af. De ontvanger verleent toegang tot de volledige inbox en daarmee de volledige e-mailhistorie. Wat gebeurt er nadat je Unroll.me toestemming geeft met je data? Dat kan zomaar op straat komen te liggen.

Geen blog meer missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met het Privacy Statement van e-Village en kunnen je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Je kunt je hiervoor op elk moment afmelden.

Bekend van: