Home Blog Meet the developers

Deel dit artikel

Meet the Qien developers

Meet the developers

Geschreven door Femke van Zelst / 9 juli 2018 / Strategie

Begin dit jaar zijn wij een samenwerking aangegaan met Qien. Qien richt zich op het omscholen van jonge talenten naar de beste software developers en deze vervolgens op de gaafste plekken aan het werk te krijgen, zoals bij e-Village. Steven Visser en Rik Aikman hebben de 8 weken durende masterclass succesvol afgerond en volgen nu een traineeship bij e-Village. De heren zijn inmiddels twee maanden bezig dus werd het tijd om hun te interviewen!

Steven Visser

Wie ben je, waar kom je vandaan?

Ik ben Steven en ik woon sinds een jaar in Almere. Mijn hele leven heb ik in de omgeving Groningen gewoond.

Omschrijf jezelf in vijf woorden

Analytisch, technisch, ambitieus, introvert, sociaal

Hoe ben je bij Qien terechtgekomen?

Aangezien ik een tijdje opzoek was naar traineeships heb ik veel instanties gesproken. Uiteindelijk ben ik via een contactpersoon bij Bonque in contact gekomen met Qien.

Waarom heb je voor het traineeship gekozen?

Ik ben naar Almere verhuisd omdat ik in eerste instantie in het Flevoziekenhuis zou werken als radiodiagnostisch laborant maar nadat ik dat een jaar heb gedaan, ontdekte ik dat dat beroep niet voor mij was weggelegd. Daarna heb ik gezocht naar een traineeship voor het leren van programmeren. Ik had toen nog niet zoveel gehoord van PHP maar ik kreeg de mogelijkheid om eraan te beginnen en dat bleek een goede keuze.

Je hebt de 8 weken durende masterclass succesvol afgerond en bent inmiddels twee maanden aan het werk bij e-Village. Hoe is je eerste indruk?

Het voelt alsof je net hebt leren zwemmen en nu in de grote oceaan wordt gegooid met hoge golven, dus dat is wel even wennen. De sfeer is erg goed. Daarbij heb ik nog nooit op kantoor gewerkt dus ook dat is voor mij een nieuwe ervaring, maar tot nu toe bevalt dit mij prima. Ik denk dat door de omvang van de applicatie waar we aan werken er een hele hoop te leren en te ontwikkelen valt, dus is het zeker een goede plek om snel vooruitgang te boeken.

Wat hoop je verder nog te gaan leren bij e-Village?

Ik hoop in ieder geval mezelf zo veel mogelijk te kunnen ontwikkelen als developer in de talen waar ik nu mee werk en inzicht te ontwikkelen waarmee ik beter en sneller andermans code kan interpreteren. Daarnaast moet ik ook nog een hoop algemene IT-kennis vergaren (de do’s en don’ts) Ik zou in de toekomst ook graag talen als JAVA en C++ oppakken maar dat is iets voor de lange baan.

Rik Aikman

Wie ben je, waar kom je vandaan?

Mijn naam is Rik Aikman. Ik ben woonachtig in Amersfoort met plannen om naar Utrecht te verhuizen. Mijn hobby’s zijn basketballen, koken, snowboarden, reizen en schaken. Ik houd er altijd van om iets nieuws te leren.

Omschrijf jezelf in drie woorden

Leergierig, sportief, kookliefhebber.

Hoe ben je bij Qien terecht gekomen?

Ik werd benaderd door Jack, een recruiter bij Qien, en hij deed me een aanbod dat ik niet af kon slaan.

Waarom heb je voor het traineeship gekozen?

Vanwege de persoonlijke ontwikkeling. Ik wil graag doorgroeien in het programmeren en ik heb bij Qien de kans gekregen om via een goede en intensieve masterclass PHP te leren.

Je hebt de 8 weken durende masterclass succesvol afgerond en bent inmiddels twee maanden aan het werk bij e-Village. Hoe is je eerste indruk?

Leuk! Er is een gezellige, ongedwongen sfeer. Ook krijg ik echt de kans om goed te groeien als software developer en ik word goed uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen.

Wat hoop je verder nog te gaan leren bij e-Village?

Ik hoop nog heel veel te leren met betrekking tot programmeren. Hoe ik het beste code kan schrijven die secuur en solide genoeg is om gebruikt te worden … Wat de beste methode is om met een grote software als Clang om te gaan. En zo kan ik nog wel even een tijdje doorgaan.

Steven Dorrestijn, Divisiemanager Product en Support, is erg blij met de samenwerking tussen Qien en e-Village. ‘’Qien is voor ons de poort naar een goede instroom van junior developers. Door hun kwalitatief goede wervingsprocedures en een intensieve trainingsperiode, is Qien erin geslaagd om twee gemotiveerde en talentvolle junior developers aan te brengen. Door de blijvende begeleiding en coaching door Qien op zowel soft-als hardskills, weten de trainees zich snel en goed te ontwikkelen. Hiermee wordt de meerwaarde in dit partnerschap al snel concreet’’ aldus Steven Dorrestijn.

www.e-village.nl/blog/meet-the-developers
Scroll omhoog