Marketing in tijden van crisis

Pas je campagnes aan op de situatie

Geschreven door Marissa Reijngoud

We zijn allemaal in de ban van het coronavirus. Je leest er overal over en veel bedrijven nemen het mee in hun communicatie. Hieronder 4 tips om niet te vergeten in tijden van crisis.

1. Pas de teksten in automatische campagnes aan

Naast dat je misschien je nieuwsbrieven anders insteekt gedurende deze periode, mag je ook je automatische campagnes niet vergeten. Wat voor teksten staan er in je welkomstcampagne? Verstuur je verjaardagscampagnes? Neem de boodschappen in deze automatische campagnes goed door en kijk waar deze eventueel moeten worden aangepast. Is de tone of voice passend bij de huidige situatie? En beloof je niet iets wat je op dit moment niet waar kunt maken?

2. Bekijk welke campagnes je tijdens een crisis als deze beter on hold kunt zetten

Lopen er op dit moment campagnes die mensen oproepen om tickets te kopen voor een event? Of die onderhevig zijn aan de huidige voorraden? Of die potentiële klanten misschien oproepen om naar de winkel te gaan die niet open is? Check welke automatische campagnes op dit moment niet effectief zijn en irritaties op kunnen roepen bij je (potentiële) klant en zet deze tijdelijk on hold.

3. Houd rekening met je doelgroep

Ben je actief in de B2B-branche? Houd er dan rekening mee dat je doelgroep voornamelijk vanuit huis werkt en op dit moment misschien andere prioriteiten heeft dan normaal. Bekijk de campagnes die op dit moment lopen kritisch en bepaal of het zin heeft om deze campagnes te laten draaien. Marketeers richten zich nu veel op damage control en zijn niet bezig met leuke, nieuwe features die je aanbiedt. Bewaar die mooie campagnes voor als de rust weer wat meer is wedergekeerd. Dan heeft het veel meer effect!

4. Bekijk goed wíe je mailt

Mail vooral je actieve contacten in je database. Het is begrijpelijk dat je zoveel mogelijk mensen jouw communicatie over Corona wilt versturen, maar als je jouw inactieve contacten in je database ook gaat mailen, heeft dit impact op je deliverability. Dit kan ten koste gaan van je domein en ervoor zorgen dat ook je actieve klanten jouw mails niet meer goed ontvangen.

Kunnen we nog meer met je meedenken? Laat het ons weten!

Geen blog meer missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met het Privacy Statement van e-Village en kunnen je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Je kunt je hiervoor op elk moment afmelden.

Bekend van: