Inspiratie: deze e-mails stuurden onze klanten tijdens corona

Geschreven door Marissa Reijngoud

Wat kun je nu het beste versturen in tijden van crisis, zoals tijdens het coronavirus? Het is een veel gestelde vraag van marketeers op dit moment. In deze blog geven we jullie inspiratie van een aantal goede e-mails die klanten van e-Village hebben verstuurd. Elk op hun eigen manier, passend bij hun doelgroep.

Staatsbosbeheer

Uitdaging

Staatsbosbeheer wil ook in tijde van het coronavirus een steentje bijdragen aan de maatschappij. De vraag die zij zichzelf hebben gesteld is: wat kunnen wij doen om mensen te helpen?

Oplossing

Samen met Stichting Natuurwijs heeft Staatsbosbeheer deze e-mail samengesteld om op een leuke manier kinderen te leren over de natuur. Door middel van het aanbieden van kant en klare doe-opdrachten ontlasten ze leerkrachten, ouders en opa’s en oma’s en laten ze zien dat je in je eigen tuin al veel kunt leren over de natuur.

Rijksmuseum

Uitdaging

Het Rijksmuseum is gesloten op dit moment in verband met het coronavirus. Ze willen wel graag hun bezoekers bereiken en inspireren.

Oplossing

Met deze e-mail kunnen ze online hun doelgroep inspireren met de collectie. De Rijksstudio bevat meer dan 700.000 kunstwerken en middels podcasts en social media leren ze hun bezoekers meer over kunst en de makers.

Body&Fit

Uitdaging

Mensen worden geadviseerd thuis te blijven en sportscholen zijn op dit moment dicht. Gevolg hiervan is dat minder mensen gaan sporten en daardoor ook minder producten bij Body&Fit nodig hebben.

Oplossing

Met deze mail laat Body&Fit zien hoe je thuis kunt sporten. Ze geven tips en workouts die je thuis kunt doen en lichten producten uit die je hiervoor kunt gebruiken.

De Rolf Groep

Uitdaging

De Rolf Groep is toeleverancier voor kinderopvang en basisscholen. Nu iedereen thuis moet werken, vonden zij het belangrijk om contact te houden met hun doelgroep.

Oplossing

Met deze mailing hebben ze de behoefte van hun klanten in kaart gebracht en geven ze tips om het thuiswerken soepel te laten verlopen. Daarnaast bieden ze middelen, zoals devices, om het thuiswerken nog makkelijker te maken.

Heb je hulp of advies nodig? Wij helpen je graag met de opmaak van je e-mails, opbouw van campagnes en analyse en advies van voorgaande e-mails. Maar ook als je een andere uitdaging hebt, staan we voor je klaar!

Neem contact op

Geen blog meer missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met het Privacy Statement van e-Village en kunnen je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Je kunt je hiervoor op elk moment afmelden.

Bekend van: