Deze voorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd op 13 juli 2018.
Het anti-spambeleid van e-Village is erop gericht dat gebruikers van de applicaties van e-Village te allen tijde voorkomen dat e-mails ongevraagd verstuurd worden en/of als zodanig ervaren worden door de ontvanger.
Voor het melden van spam afkomstig van e-Village of een van de gebruikers van Clang, kun je ons contactformulier invullen. Iedere melding van spam wordt zeer zorgvuldig onderzocht.
Het versturen van spam is op grond van artikel 11.7 van de Telecommunicatiewet verboden. De Autoriteit Consument en Markt (voorheen OPTA) houdt onafhankelijk toezicht op de naleving van deze wet. Vanaf 2012 is de nieuwe Code E-mail geldig, welke ook deel uit gaat maken van de Nederlandse Reclame Code. Handhaving vindt daarom ook plaats door de Reclame Code Commissie. Om te beginnen is het belangrijk de definitie van spam helder te hebben.
De branche hanteert de volgende definitie: “Spam is het in bulk versturen van ongevraagde e-mail”. Waarbij ‘bulk’ staat voor ‘grote hoeveelheden’ en ‘ongevraagd’ staat voor ‘geen toestemming voor gegeven’.
Daarnaast is er nog de perceptie van de ontvanger en zijn definitie van spam. Onderzoek wijst uit dat ontvangers een e-mail “met een aanstootgevende onderwerpsregel” en/of “een onbekende afzender” en/of “met als doel mij te misleiden” als spam ervaren.
In verband met het internationale karakter van ons platform kan e-Village niet volstaan met verwijzingen naar de Nederlandse wet- en regelgeving. Wij hanteren dan ook strengere regels.
e-Village typeert spam als: Het versturen van commerciële en niet-commerciële e-mail aan consumenten of bedrijven:
Iedereen die vanuit E-Messenger en/of Clang een e-mail ontvangt, moet de afzender daar duidelijk en verifieerbaar toestemming voor hebben gegeven. Dat kan op een aantal manieren:
In het kort komt het er op neer dat een ontvanger alleen mail van de afzender mag ontvangen, als de ontvanger duidelijk toestemming heeft gegeven aan de afzender om hem over een specifiek onderwerp te benaderen en op de hoogte is van de frequentie van verzending.
Alles wat buiten de hiervoor genoemde voorbeelden valt, kan wat e-Village betreft niet worden geschaard onder ‘duidelijke toestemming’ en mag niet met E-Messenger en/of Clang benaderd worden. Met het inzetten van onze applicaties (zowel E-Messenger als Clang) voor online marketingdoeleinden geven de gebruikers aan zich te houden aan het anti-spambeleid van e-Village en stemmen ermee in geen e-mailadressen te gebruiken van ontvangers:
Ondanks dat het kan zijn dat mensen hun e-mailadres hebben afgegeven, geldt dat in deze situaties de toestemming ontbreekt of is verlopen.
Behalve dat iedere e-mail die wordt verzonden vanuit E-Messenger en/of Clang wordt gestuurd naar ontvangers die daar vooraf toestemming voor hebben gegeven, moet de e-mail zelf minimaal het volgende bevatten:
Daarnaast vragen wij dringend om ook postadresgegevens op te nemen in communicatie die via ons platform is verstuurd.
Als e-Village reden heeft aan te nemen dat er wordt gehandeld in strijd met het anti-spambeleid, behoudt e-Village zich het recht voor om direct actie te ondernemen. Dit kan inhouden dat een lopende campagne wordt gepauzeerd of beëindigd, totdat duidelijkheid is verkregen omtrent de oorzaak van de klacht. e-Village is gerechtigd om gebruikers bij schending van het anti-spambeleid de toegang tot E-Messenger en/of Clang te ontzeggen.