Home AMP voor e-mail Aan de slag met AMP Email ⚡

AMP email

Aan de slag met AMP Email ⚡

Clang en e-Village maken het mogelijk om krachtige boodschappen te versturen met AMP Email. Voordat je deze interactieve en dynamische e-mails kunt versturen, moet je een aantal stappen doorlopen. Na het uitvoeren van de stappen op deze pagina ben je klaar om met AMP Email je business te laten groeien!

Creëer een AMP e-mail

Clang is de eerste Europese Email Service Provider (ESP) die AMP Email ondersteunt en daarnaast de eerste ESP die een speciaal geïntegreerde AMP editor aanbiedt. Werk jij in Clang en ben je wel benieuwd hoe dit eruit ziet, neem dan contact met ons op.

Heb je (nog) geen Clang of ben je niet zo goed met HTML? Geen probleem! Laat jouw eerste AMP e-mail opmaken door de e-mailexperts van Campaign Services.

Stel je DKIM- en SPF-records in bij je DNS-provider

Bij het verzenden van een AMP e-mail is het belangrijk dat je aan de juiste beveilingsspecificaties voldoet, de zogeheten DKIM- en SPF-validaties. Als je dus een AMP e-mail wilt versturen, is het belangrijk dat je DKIM- en SPF-records zijn ingesteld. Weet je niet precies of dit bij jou ook het geval is? Neem dan contact op met je Accountmanager.

Registreer jezelf bij Google

Nadat je aan de beveiligingsspecificaties voldoet, moet je ezelf registreren bij Google. Op deze site van Google kun je alles lezen over het registratieproces. Totdat je registratie is goedgekeurd kun je natuurlijk wel volop aan de slag met het uitproberen van verschillende AMP uitingen. Deze kun je namelijk opmaken in de e-mail editor van Clang en als test naar je eigen Gmail account sturen.

Drie versies van je e-mail

Zodra je de goedkeuring van Google hebt gekregen, kun je succesvolle AMP e-mails gaan versturen naar je klanten. Met de e-mail editor in Clang is het super makkelijk om de drie 'versies' van je e-mail op te maken. Je standaard HTML-versie, de standaard Plain-Text versie en nu dus ook de nieuwe AMP HTML-versie. In Clang is het nu alleen nog mogelijk om de preview te zien van de standaard HTML-versie. Voor een preview van de andere twee versies, stuur je jezelf een test e-mail naar je eigen Gmail account.

Handige links

Hieronder zetten we een aantal links op een rijtje waar jij als AMP e-mailmarkeer en/of AMP e-maildeveloper direct mee aan de slag kunt.

AMP voor e-maildevelopers

Deze site van Google vertelt je alles over de AMP techniek die je kunt toepassen in e-mail.

https://amp.dev/about/email

Bouw je eerste AMP e-mail

Op deze pagina van Google staat uitgebreid uitgelegd hoe je je eerste AMP e-mail op kunt maken. Deze codes kun je makkelijk kopiëren en plakken naar het AMP tab in de Clang e-mail editor.

https://amp.dev/documentation/guides-and-tutorials/start/create_email?format=email

Ontdek de AMP onderdelen voor e-mail

De AMP e-mail onderdelen pagina van Google laat je alle onderdelen zien die je kunt gebruiken in jouw e-mails.

https://amp.dev/documentation/components/?format=email

Scroll omhoog